Här kan du läsa om och se bilder från en del av våra genomförda aktiviteter. Den senaste ligger överst.

 

Tisdag den 14 mars 2017

Kundkväll på Solberga handelsträdgård

Solberga blommor och Mariefreds trädgårdsförening bjöd in Strängnäs Hemträdgårdsförening till en informationsträff. Solberga hade rabatterade priser och bjöd på fantastiskt goda snittar till kaffet. Vi vill tacka Solberga och Mariefreds trädgårdsförening för en trevlig och givande kväll.

Här är några av kvällens aktiviteter:

  • En representant från Lord Nelson pratade om fröer, förkultivering och svarade på frågor. Det fanns mängder med fröer att välja på och en hel del ”Nyheter”. Man kände sig som ett barn i en godisaffär och ville bara ha mer och mer.
  • Trädgårdsmästare Anna Carreman, Solbergas VD och trädgårdsarkitekt, visade exempel på olika trädgårdsuppdrag. Behöver du hjälp med planering av din trädgård kan du kontakta Anna.
  • Solbergas florister fanns på plats för att presentera vilka olika sorters binderier de utför.
  • Arboristen Filip,  svarade på frågor och tog upp bokningar för trädbeskärning och trädfällning.
  • En representant från Hasselfors Garden svarade på frågor och informerade om jordar och gödsel samt visade upp den nya produkten Maskgödsel. ”Påsen innehåller inga daggmaskar. Däremot klimatsmart och återvunnen växtkraft i form av helt naturligt maskgödsel, producerat av jordens bästa medarbetare.”

    

   

   

   

   

   

 

Onsdag 22 mars 2017
Den 22 mars var det årsmöte i ABF:s lokal. Efter sedvanliga årsmötesförhandlingar kåserade Christina Nilsson Löw omkring sina erfarenheter i trädgårdsodlandet på tema: Trädgårdsdrömmar möter verkligheten. Föreningen bjöd på fika med hembakt. Det blev en mycket trevlig kväll med cirka 30 deltagande. Christina bjöd även på provsmakning av olika marmelader och annat som hon gjort själv. Vi tackar Christina för ett intressant föredrag, inspiration och goda marmelader.

Här är några bilder från kvällen.