Medlemsavgift

Vill du bli medlem i vår förening? Medlemsavgiften i Strängnäs Hemträdgårdsförening är 125:- för enskild medlem och 150:- för familj. Avgiften betalas in på föreningens bankgiro 329-7348. Glöm inte att ange ditt namn.

Medlemskap och rabatter
Efter att medlemsavgiften är betald får du ditt medlemskort. Medlemskortet, som även ger dig vissa rabatter, är personligt och gäller från 1 mars till sista februari året därpå. Visa upp kortet innan priserna slås in. Rabatten dras av i kassan (gäller inte nedsatta varor och kan inte kombineras med andra rabatter).

• Burges Blommor, Strängnäs 10% (blomsterförmedling ingår ej)
• Hos Franchi fröer har vi 20% rabatt på fröer som beställs från  http://www.gourmetgarage.se. Skriv in ”Strängnäs Hemträdgårdsförening” i kommentarfältet som finns där, samt ditt namn och din adress så dras 20% av. Vi har även rabatt på fröer i deras Chefs Market sortiment med olika sorters vintertomater (Frachis egna sorter), Franchis franska ekologiska fröer. De har ett helt sortiment med ekologiska kultursorter.

Övrig information
Kurser, cirklar och övriga aktiviteter genomförs i samarbete med ABF (tfn: 0152 – 194 00 eller mail: andreas.raumedel@abf.se). Vårt programblad finns att hämta på ABF. Vi samarbetar också med Strängnäs kommun.

Som medlem i Strängnäs Hemträdgårdsförening är du även välkommen att delta i Mariefreds trädgårdsförenings aktiviteter. Se http://www.mariefredtradgard.com.

Vill du vara med och ordna några aktiviteter eller har du idéer om nya programpunkter, cirklar eller trädgårdar vi kan besöka? Kontakta då någon i styrelsen eller ABF.

Vinster, små eller stora, mottages tacksamt till våra lotterier (även annat än växter). Hör av dig till vår kontaktperson Ingrid Pettersson 073 – 383 74 21, lillastavtorp@telia.com.

Låneböcker
Som medlem i Strängnäs Hemträdgårdsförening har du möjlighet att låna böcker. Här nedan är en lista över böcker som finns att låna om man är medlem i Strängnäs Hemträdgårdsförening. Är du intresserad av att läsa någon av böckerna kontakta styrelseordförande Lotta Nyblad 073-334 33 62.

            

1. Ekologiska odlingstips del 1, Paul Teepen.
2. Ekologiska odlingstips del 2, Paul Teepen.
3. Fakta Trädgård – Fritid, SLU.
4. 100 älskade äpplen, Görel Kristina Näslund, Ingrid af Sandeberg.
5. Äpplen i Sverige, Håkan Svensson.
6. Kompostboken, Gustaf Alm, Göran Eriksson, Hans Ljunggren, Inger Palmstierna och Nils Tiberg.
7. Köksträdgården Det gröna arvet. Lena Israelsson.
8. Kål och krasse, Lena Israelsson.
9. Handbok för köksträdgården, Lena Israelsson.
10. Trädgårdsriket. Guide till 850 Svenska trädgårdar, Gunnel Carlsson (red).
11. Småslöjd. Barn slöjdar med vuxna.
12. Grönt är skönt. Av gräs och mossa, blommor och löv, vidjor och vass.
13. 200 pelargoner och hur du sköter dem. Från frö eller stickling, skötselråd, frågor och svar.
14. Fixa för trädgår´n. Dekorera, måla, snickra.
15. Fläta i pil & andra naturmaterial.
16. Unik mosaik.
17. Betong med guldkant.
18. Vattenblänk & betong.
19. Sten och vatten i trädgården.
20. Måla djur på sten.
21. Slöjda för trädgården.
22. Mera om nässlor.